Veel gestelde vragen Onderhoud
Hoe kan ik het best mijn BH met beugel wassen?
Het beste is en blijft nog steeds met de hand te wassen. Het delicate kant kan dan niet beschadigen, uw beugel zal dan niet zo snel breken. Een beugel is en blijft gevaarlijk in een wasmachine, maar met een beetje voorzichtigheid kunt u het redelijk veilig doen met een speciaalprogramma bij maximaal 30°,milde behandeling.
Zorg er altijd voor dat u een waszakje speciaal voor lingerie gebruikt en dat dat waszakje niet kapot is! De BH mag niet teveel bewegen tijdens de was, anders kan de beugel breken, de stiknaad kapotmaken, naar buiten komen en zo de BH en bovendien uw kostbare wastrommel beschadigen.
Dus: zorg ervoor dat de sluiting van de BH dicht is vouw de BH dubbel doe het liefst 1 BH tegelijkertijd in het waszakje stop het waszakje tussen de andere was.
Hoe zorg ik het best voor mijn badpak?
Meteen uitspoelen! Een badpak blijft altijd een probleem, hoe voorzichtig je er ook mee bent! Chloor uit zwembaden, zout uit de zee maar ook het zout dat je uitstoot bij het zweten zijn erg schadelijk voor de delicate stoffen van een badpak, en hoe mooier de stof hoe delicater! In ieder geval is het devies: altijd in een sopje wassen en niet alleen in kraanwater uitspoelen. Dit heeft geen nut; je breekt het chloor er niet mee af.
Niet wachten tot je ‘s-avonds thuis bent, maar direct nadat je uit het zwembad of de zee komt onder zoet, chloorvrij water gaan staan en jezelf goed afspoelen. In een mild sopje wassen, het liefst met een wasmiddel zonder wasverzachter. Wasverzachter legt een laagje over de elastan en zorgt ervoor dat het elastiek uitlubbert. Goed drogen. Het is bijna een zonde hoogwaardige badkleding nat en ineengepropt te laten liggen of, nog erger, in een plastic zak. Kledingstukken waar elastomeer in verwerkt is, drogen zeer snel; de badkleding het liefst in de open lucht en in de schaduw laten drogen. Zon en verwarming maken de elastomeer zwakker.
Ook de droger is taboe. Voorzichtig met (zonnebrand)cremes. In veel cremes zitten stoffen die het materiaal van een badpak aan kunnen tasten. Wees daarom voorzichtig wanneer je jezelf insmeert en probeer zoveel mogelijk te vermijden dat cremes in contact komen met de badkleding. Pas op met betonranden van zwembaden, kiezelstenen en (grof) zand. Een zogenaamd pilling-effect is bij de elastische badkleding normaliter uitgesloten.
Ruwt het materiaal toch op, dan is dit meestal veroorzaakt door scherpe voorwerpen. Scherpe rotsen, ruwe zwembadranden, rieten stoelen en dergelijke ruwen de vezels op. Denk aan je badkleding als aan kostbare nylons en je zult automatisch de juiste zitplaats zoeken. Overigens kunnen ook niet uitgespoelde zandkorrels de stof beschadigen.